Reis naar Bournemouth

22 mei 2016

Van 4 tot 16 mei 2014 maakten vier van onze leerlingen uit 4-Havo, Guy, Olivier, Tim en Bart, een studiereis naar Bournemouth. Zij volgden een cursus taalbeheersing aan het British Studies Centre. De reis naar Bournemouth stond onder begeleiding van twee medewerkers van Instituut Blankestijn, mevrouw Helen Stilting en drs. Jan Schage. De leerlingen verbleven bij gastgezinnen in Bournemouth. Van de school hadden zij een buspas gekregen om de reis van en naar school te vergemakkelijken.

Bournemouth- Dundle Door Programma
Het programma was pittig, maar bood toch voldoende ruimte voor ontspanning. Zo werden er bezoekjes gebracht aan o.a. Londen, Oxford, Stonehenge en Salisbury. In het mekka van de fish and chips kon natuurlijk een bezoek aan het beroemdste fish-and-chipsrestaurant ter wereld, Harry Ramsden’s, niet ontbreken. En… het restaurant heeft de test glansrijk doorstaan.

Een bezoek aan het plaatsje West Lulworth was eveneens verplichte kost. De nabijgelegen Lulworth Cove en Durdle Door maken onderdeel uit van de Jurassic Coast.
Na enige bemoedigde woorden van Helen zijn de jongens aan de beklimming begonnen om de Durdle Door te zien. Dit bleek een ongelooflijk mooie wandeling te zijn met als beloning een prachtig uitzicht op zowel de Cove als de Durdle Door!

London is the place to be! Onze gids leidde ons langs de belangrijkste bezienswaardigheden van het centrum en met een kaart in de hand hadden we de middag om zelf op onderzoek uit te gaan. Bij Covent Garden, bekend om zijn straattheater en bazaar, werden we verrast door een grappige act. Time flies when you’re having fun…. De bus naar Bournemouth vertrok stipt op tijd dus helaas was er geen tijd meer om naar Harrods te gaan.

Wat een getijdehaven is, weten onze leerlingen ook sinds kort. Wij voeren met de veerboot naar een eilandje, Brownsea Island, voor de kust bij de havenstad Poole. Poole staat bekend om de grootste natuurlijke haven van Europa. Twintig minuten duurde de heenreis, maar door aflopend tij moest het schip om de zandbanken heen laveren en stonden we veertig minuten later pas op de kade. Gelukkig waren we nog net op tijd voor het bowlen met school.

Op Brownsea Island was een natuurreservaat, waar we door een medewerker van de National Trust door het stiltegebied werden geleid. In een observatiehut konden we met een geleende verrekijker de watervogels ongezien bespieden. Iedereen was gefascineerd door de rijkdom aan soorten en de afwisseling in het landschap zo vlak voor de kust.

Toen we na afloop van onze trip weer op de luchthaven Heathrow stonden, viel het iedereen op dat de tijd toch redelijk snel was gegaan. Er was een algemeen gevoel van voldoening, te meer omdat al onze leerlingen de cursus met een goed resultaat had afgesloten. Middels een getuigschrift werd hun Engelse taalvaardigheid officieel vastgesteld op niveau B2 van het Europees Referentiekader. Er is dan ook alle reden om de komende examens voor het Cambridge First Certificate met vertrouwen tegemoet te zien.