Instituut Blankestijn start jubileumjaar

22 mei 2016

Op donderdag 26 maart was het precies vijftig jaar geleden dat Instituut Blankestijn werd opgericht. Daarom was het die dag feest. Natuurlijk was er in de ochtend gewoon les, want op Blankestijn staat het werk voorop. Maar in de middag mocht het werk een keertje wijken voor andere zaken.

In de aula sprak rector Frans van Heijningen de leerlingen toe. Hij besprak in vogelvlucht de afgelopen vijftig jaren en gaf daarna het woord aan Roel Houwer van de Prinses Máxima manege. In dit jubileumjaar steunt het Instituut de manege, waar kinderen met en zonder beperking werken, leren en genieten.

Een van de leerlingen van het Instituut die er vrijwilligerswerk gedaan heeft, vertelde over zijn ervaringen en riep de andere leerlingen op zich ook eens in te zetten voor kinderen die het wat minder getroffen hebben in het leven. De leerlingen van Instituut Blankestijn gaan de komende tijd geld inzamelen voor de manege door het verkopen van loten voor de Vriendenloterij.

Start-jubileumjaar_50_jaar_particulier_onderwijs_1Daarna barstte het feest los. Er werd een gigantische taart aangesneden en de sambaband Rhythm Nation verzorgde een optreden. Met hun opzwepende muziek kregen de muzikanten al gauw iedereen in een goede stemming. Het hele gezelschap verplaatste zich naar buiten, waar gedanst werd. Tot slot gingen de Blankestijnballonnen de lucht in.

Dat was de start van het jubileumjaar, waarin verschillende activiteiten gepland zijn. Zo is er op 28 mei een reünie op Hockeyclub Laren. Het optreden van de band was de spetterende finale van een feestelijke middag. De dag erna begonnen de lessen weer om tien over negen, zoals al vijftig jaar gebruikelijk is.

Zie hier de foto’s van de middag.