Knuffels voor het Wilhelmina Kinderziekenhuis

16 mei 2016

Instituut Blankestijn Wilhelmina KinderziekenhuisDe leerlingen van de basisschool van Instituut Blankestijn hebben een mooi bedrag opgehaald voor het Wilhelmina Kinderziekenhuis . Dat hebben ze voor elkaar gekregen door het verkopen van zelfgemaakte kaarten. Op dinsdag 5 april 2016 gingen we met onze leerlingen naar het WKZ om een zelfgemaakte cheque te overhandigen. Van het bedrag worden 150 knuffels gekocht voor de afdeling ‘Drome(n)daris’.

Het WKZ was erg blij met de cheque en de positieve bijdrage en betrokkenheid van onze leerlingen. Als bedankje kregen alle leerlingen een diploma met daarop ‘Held van het WKZ’.

 

Het WKZ

Het Wilhelmina Kinderziekenhuis is een modern en kindvriendelijk gebouw. Het biedt zorg aan kinderen van 0 tot 18 jaar en aan moeder en kind rondom de geboorte. Het WKZ wil kinderen de best mogelijke zorg bieden. Daarbij draait het niet alleen om medische zorg, maar dat ze zich thuis voelen in het kinderziekenhuis is ook belangrijk.

Feiten en cijfers van het WKZInstituut Blankestijn Held van het WKZ

  • Jaarlijks bezoeken ongeveer 48.000 kinderen met hun ouders het kinderziekenhuis.
  • Jaarlijks worden ongeveer 5.000 kinderen opgenomen.
  • Het ziekenhuis heeft 220 bedden.
  • Per jaar worden er zo’n 3.000 kinderen geboren.

Drome(n)daris

Kinderen die een tijdje op de afdeling recovery verblijven, krijgen een positieve herinnering in de vorm van een presentje. Afleiding doet vergeten! Op de recovery (uitslaapkamer) liggen jaarlijks zo’n 7000 kinderen van 0-18 jaar die onder narcose een onderzoek of operatie hebben ondergaan. Voordat zij weer terug kunnen naar een verpleegafdeling, verblijven zij enige tijd op de recovery.

Om de periode op de recovery draaglijker te maken en het herstel te bevorderen, wil de afdeling Drome(n)daris de patiënten een positieve herinnering geven in de vorm van een pluche dromedaris of schildpadje. Het geld van Instituut Blankestijn wordt besteed aan deze knuffels.

Instituut Blankestijn neemt deel aan verschillende sociale projecten. Vorig jaar vroeg het Instituut bijvoorbeeld aandacht voor de Prinses Máxima Manege.

Instituut Blankestijn Knuffel WKZ