Instituut Blankestijn bij Business Class

31 maart 2017

In Business Class van RTL besteedt Harry Mens uitgebreid aandacht aan het onderwijs op Instituut Blankestijn. Rector Frans van Heijningen zet kort en krachtig uiteen waar IB voor staat: heldere uitleg in kleine lesgroepen van maximaal acht leerlingen.

“Zodra er een leerling bijkomt, splitsen we in twee groepen van vijf en vier”, liet hij zijn gehoor weten.

IB Business Class

Particuliere school

Sinds in 1965 Instituut Blankestijn is begonnen met particulier onderwijs, is het aantal particuliere scholen in Nederland toegenomen. In het interview geeft de rector aan waarom Instituut Blankestijn als zelfstandige onderneming is blijven bestaan en zich niet bij een keten heeft aangesloten.

Particuliere basisschool en middelbare school

Instituut Blankestijn is ooit begonnen met een kleine groep leerlingen voor te bereiden op het eindexamen. Dit concept is langzaam uitgegroeid tot een middelbare school. Je kan een opleiding volgen van de brugklas tot het eindexamen en je kan tussendoor eenvoudig een versneld traject volgen. Met succes zijn we daarna begonnen met een basisschool waarbij met name groep 6, 7 en 8 leerlingen zich aanmelden omdat men zich uitstekend wil voorbereiden op het vervolgonderwijs.

Meer informatie

Heeft u interesse in het volgen van een opleiding of wilt u uw kind plaatsen bij ons, dan nodigen wij u graag uit voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Bel voor een afspraak met 030 – 231 45 41.