4HV bezoekt musical ‘Vals’

28 november 2016

Afgelopen donderdag 24 november brachten de leerlingen van 4hv, samen met enkele instituutsgenoten uit 5h en 5v, een bezoek aan de stadsschouwburg van Utrecht. Zij waren daar getuige van een uitvoering van de musical “Vals”. Deze thrillermusical is een bewerking van een met drie literaire prijzen bekroonde young adult roman van Mell Wallis de Vries. Het theaterbezoek vond plaats als onderdeel van het vak Culturele en Kunstzinnige Vorming.

De voorstelling werd positief ontvangen, al waren sommige liedjes voor enkele van onze mannelijke leerlingen iets te veel van het goede. Hoe vaak kun je een meisje immers horen zingen dat zij verliefd is op de verkeerde? Regisseur en schrijfster dachten dat dat wel drie keer kon, terwijl onze heren uit 4hv de boodschap na één keer begrepen hadden. Naar de smaak van een enkele dame had het decor iets vaker mogen veranderen om de verhaallijn nog beter te kunnen snappen. Toch wisten onze leerlingen deze eigentijdse voorstelling te waarderen.

Deze voorstelling was de afsluiting van een instituutsdag vol les en studie. Om ’s avonds de nodige concentratie op te kunnen brengen, is goede voeding onontbeerlijk. Vandaar dat leerlingen en docenten voor de voorstelling in restaurant Le Bibelot een ‘éénvoudige doch voedzame maaltijd’ genoten.

Zowel in kunstzinnige als in gastronomische zin was deze culturele avond geslaagd.

De trailer van de musical: