Rondleiding door en voor onze leerlingen, Leve De Stijl!

10 mei 2017

De tentoonstelling Leve De Stijl! in het Centraal Museum zoomt in op het leven van Gerrit Rietveld tijdens De Stijl-jaren. Wie was deze man, in welke omgeving leefde hij en wat waren zijn drijfveren? Wat bracht hem tot het bouwen van het bekende Rietveld Schröderhuis? Nu is het zo bekend en belangrijk dat het op de Unesco Werelderfgoedlijst staat.

De leerlingen van de basisschool hebben een bezoek gebracht aan deze interessante tentoonstelling. Ze kregen een rondleiding van de bovenbouwleerlingen van het Instituut die het vak Kunst volgen. Ze hebben verschillende meubels van Rietveld bekeken, schilderijen van andere leden van De Stijl, een maquette van het Rietveld-Schröderhuis en natuurlijk de fameuze stoel.

Aan het eind van de rondleiding konden de leerlingen zich uitleven in de Werkplaats waar ze mee konden bouwen aan de Liefdesklus. Dit is een interactief kunstproject van beeldend kunstenaar David Bade dat deel wordt van de collectie van het Centraal Museum.