2 december 2022

Je eigen docenten staan te allen tijde klaar om je vragen te beantwoorden.

Rutger van Leeuwen was in de schooljaren 2015-2016 en 2016-2017 een leerling van ons instituut. Hij kijkt terug op zijn jaren bij Blankestijn.

“Ik ben op dit moment bezig met het afronden van mijn studie International Hospitality Management bij TIO. Ik hoop over een tijdje de operations te runnen van een internationaal hotel. De studie bevalt prima. De aanpak daar is vergelijkbaar met de aanpak van Instituut Blankestijn: kleinschalig en persoonlijk onderwijs.”

Versneld inhalen

“Het schooljaar 2014-2015 was voor mij door ziekte een verloren jaar. Ik wilde de gemiste tijd het liefst versneld inhalen. Door een tip van een kennis van mijn vader kwam ik bij Instituut Blankestijn terecht. Daar deed ik in één jaar 4 en 5 havo en behaalde mijn diploma. Daarna heb ik nog een jaar vwo-certificaten behaald. Toen ben ik goed voorbereid aan mijn studie begonnen.”

Relatief veel lessen

“Op Blankestijn maak je relatief lange dagen waarin je relatief veel lessen volgt. Dat is in het begin schrikken, maar het went snel. Doordat je meer lessen krijgt dan op een reguliere school, voelt het alsof de leerstof rustiger behandeld wordt. Daardoor begrijp je de lesstof beter. Bovendien heeft Blankestijn natuurlijk erg kleine groepen waarin je alle aandacht krijgt. Je eigen docenten staan te allen tijde klaar om je vragen te beantwoorden. Je krijgt ook meteen feedback als er iets verbeterd moet worden. Na zo’n intensieve lesdag heb je het gevoel dat je klaar bent met je schoolwerk en dat je ook echt iets bereikt hebt.”