10 oktober 2016

Keizers komt belofte na en springt in de Oudegracht

‘Bommetje, bommetje, bommetje.’ Onder luid gejoel van tientallen leerlingen nam docent natuurkunde Robin Keizers van Instituut Blankestijn vandaag een duik in de Oudegracht: het gevolg van een verloren weddenschap.

‘Ik wed al tien jaar met leerlingen dat ik een duik neem in de Oudegracht als ze een 9 halen op hun diploma. De meesten willen dat wel, tot ze horen dat ze er zelf in moeten als zij verliezen. Dan hebben ze er meestal geen trek meer in’, knipoogt Keizers.

Maar de eerste echte weddenschap, met leerling Max Boerma (19), verliest hij meteen. Max durfde het wel aan. ‘Ik was niet eens goed in natuurkunde. In vwo5, op een andere school, had ik nog een 4. Ik had het niet erg gevonden om erin te gaan. Maar ik werd hier wel door gemotiveerd. Liever natuurlijk mijn docent dan ikzelf.’

Maar een bommetje werd het niet. ‘Nee, dat durf ik niet. Ik weet niet wat er allemaal op de bodem ligt’, zegt Keizers die zich dus maar van de kade laat glijden. Een baantje naar de overkant en terug. Uitstappen gaat minder soepel. Keizers houdt er daardoor toch een schaafwond aan over.
Bron: Algemeen Dagblad

De plons van Keizers was live te zien in de uitzending van RTV Utrecht. Start met kijken bij 23 minuten en 9 seconden.

Robin Keizers in de Oudegracht