5 oktober 2022

Nieuwste aanwinst van het docententeam

Het is vandaag 5 oktober: de ‘dag van de leraar’. Prima dag om de aandacht te richten op de nieuwste aanwinst van het docententeam van Instituut Blankestijn. Onze collega Duitse taal en – literatuur: Sheila Wagemann.

Ik ben als Duitse geboren en opgegroeid in Berlijn. Voor de liefde kwam ik naar Nederland en volgde de lerarenopleiding Duits aan de ‘Uni’ van Amsterdam.

Sinds september 2022 versterk ik trots het team van Instituut Blankestijn. Ik vind het zeer aantrekkelijk om met zulke kleine groepen te werken. Hier hoef ik me niet bezig te houden met ordeverstoringen, maar kan me volledig concentreren op het overbrengen van de lesstof.

De kleine klassen waarbij iedereen elkaar goed kent, zorgen er ook voor dat leerlingen bij mij meer Duits spreken dan in het regulier onderwijs, omdat ze niet bang zijn voor ‘gezichtsverlies’. Heel waardevol bij het leren van een vreemde taal!

Ook kan ik hier tijdens mijn lessen op individuele interesses van leerlingen inspelen en ze één op één aandacht in een warm pedagogisch klimaat bieden. Dat geeft mij veel voldoening.

Ik ben ervan overtuigd dat wie je aandacht geeft, groeit.