Gymnasium bij Instituut Blankestijn

Het Gymnasium van Instituut Blankestijn wordt gekenmerkt door veel persoonlijke aandacht voor elke leerling. De groepen zijn klein, waardoor leerlingen bijna individueel begeleid worden en de lessen aangepast kunnen worden aan hun leerbehoeften. Zo ontwikkelen de leerlingen hun talenten op een manier die bij hen past en worden ze optimaal voorbereid op het behalen van zeer goede examenresultaten.

Waarom Instituut Blankestijn?

Instituut Blankestijn biedt verschillende op maat gemaakte mogelijkheden om de vakken Latijn en/of Grieks te volgen. Leerlingen die houden van een uitdaging maken hier veelvuldig gebruik van. We houden rekening met hun persoonlijke interesses voor bepaalde teksten, auteurs, genres of tijdvakken. Zo presteren leerlingen met plezier zo goed mogelijk.

Welke mogelijkheden biedt Instituut Blankestijn voor de vakken Latijn en Grieks?

 1. Na vijf jaar Gymnasium:
  Instituut Blankestijn biedt de mogelijkheid om het eindexamenjaar Latijn en/of Grieks onder intensieve persoonlijke begeleiding te volgen. Eventuele achterstanden in de kennis of vaardigheden worden in de eerste helft van het jaar aangepakt en weggewerkt. In de tweede helft van het jaar ligt de focus op de voorbereiding voor het examen.
 2. Na vier jaar Gymnasium:
  In de vijfde klas lezen we interessante en uitdagende teksten uit de Oudheid, waarbij we bij de keuze van de teksten zoveel mogelijk proberen aan te sluiten op de specifieke belangstelling van de leerling. In de zesde klas bereiden we ons voornamelijk voor op het centrale eindexamen. De leerling kan de laatste twee jaar Latijn en/of Grieks ook in één jaar volgen: de leerling rondt dan in de eerste helft van het schooljaar het programma voor de vijfde klas af en in de tweede helft richt hij of zij zich op het eindexamen. Dit is een uitdagend programma met een hoog tempo. Ook hier stemmen we het programma van de vijfde klas zoveel mogelijk af op de individuele belangstelling van de leerling.
 3. Als de leerling (een deel van) de onderbouw van het gymnasium gedaan heeft op een andere school:
  • De leerling volgt een individueel plan om eventuele benodigde kennis en vaardigheden op te doen, zodat hij of zij met Latijn en/of Grieks verder kan gaan.
  • Eventueel wordt dit programma gekenmerkt door een versnelling van het tempo, als de leerling wel een extra uitdaging kan gebruiken.
 4. Als de leerling bij ons in de brugklas begint:
  De leerling volgt een op maat gemaakt programma Latijn en/of Grieks in de onderbouw.
 5. Als een havo- of vwo-leerling interesse heeft in de talen en de cultuur van de Oudheid en hij of zij zin heeft in een flinke uitdaging, maar niet een heel gymnasium-traject wil overdoen:
  • De leerling volgt Latijn of Grieks als extra vak bij havo of vwo. Dit leidt niet tot een Gymnasiumdiploma, maar biedt wel de mogelijkheid om Latijn of Grieks als extra examenvak af te leggen.
  • De leerling volgt Latijn of Grieks alleen in de onderbouw: de leerling leert de taal en maakt kennis met de antieke cultuur.

Een vrijblijvend adviesgesprek

Wilt u bespreken welke onderwijsmogelijkheden bij uw zoon of dochter passen? Tijdens een persoonlijk adviesgesprek vertellen wij u graag wat Instituut Blankestijn voor uw zoon of dochter kan betekenen. Heeft u vragen over het Gymnasium van Instituut Blankestijn? Dan kunt u bellen naar 030 – 2 314 541 of contact opnemen via ons contactformulier. Wij staan klaar om uw vragen te beantwoorden.