De onderbouw van Instituut Blankestijn

De onovertroffen kwaliteit van het onderwijs bij Instituut Blankestijn is uniek in Nederland door de werkwijze in de onderbouw.

In onze onderbouw worden de leerlingen optimaal voorbereid om het vwo, havo of de mavo succesvol af te sluiten

Intensieve begeleiding

Doordat de leerlingen intensief begeleid worden in de onderbouw, gaan ze optimaal voorbereid hun examenjaar in. Ieder vak wordt gegeven door een vakbekwame en gemotiveerde docent die elke les begint met een heldere uitleg van de leerstof, waar nodig gedifferentieerd per leerling. Alle toetsen worden vrijwel direct nagekeken en besproken. Zo weet elke leerling altijd hoe hij of zij ervoor staat. En zo weet de docent hoe hij of zij de leerling het beste kan helpen.

Uniek particulier onderwijs

Dankzij het kleinschalige karakter van Instituut Blankestijn krijgt elke leerling de maximale aandacht. Leerlingen gaan allemaal op hun eigen wijze om met wat zij van moment tot moment waarnemen. De manier waarop een individuele leerling reageert op beelden, geluiden en personen noemen wij idiosyncrasie. De docenten van Instituut Blankestijn kennen de idiosyncrasieën van hun leerlingen en zorgen ervoor dat hier op de meest passende manier mee wordt omgegaan. Alles is erop gericht om de individuele leerling een zo goed mogelijke leeromgeving te bieden, waarin zijn of haar talenten optimaal tot hun recht komen.

Hierdoor bekleedt Instituut Blankestijn een toppositie binnen het particuliere onderwijs in Nederland en is daarmee het synoniem geworden voor topkwaliteit.

Instromen in de onderbouw

Instromen kan in de onderbouw op ieder moment. In overleg met de leerling en ouders wordt een passend traject afgesproken.

Uw kind aanmelden

Als u uw kind aanmeldt, dan is een kennismaking met de rector van Instituut Blankestijn de eerste stap. Vervolgens volgt er een uitgebreid gesprek, waarbij we in overleg een op maat gemaakt studieprogramma opstellen.

Wilt u meer weten over de onderbouw van Instituut Blankestijn? Dan kunt u altijd een mail sturen naar info@inbl.nl of bellen naar 030 – 231 45 41. Ook kunt u een persoonlijk kennismakingsgesprek aanvragen.