Onze school

Eén kleinschalige en unieke school

Blankestijn kiest bewust voor één kleinschalige, unieke vestiging met een rijke historie. Hierdoor is het mogelijk al onze deskundigheid en energie te concentreren op ons doel: Werken in kleine groepen om het talent van onze leerlingen tot volle bloei te laten komen. Niet voor niks is ons instituut de absolute nummer één op het gebied van particulier onderwijs.

Adres: Oudegracht 189, 3511 NE Utrecht
Telefoon: 030 – 231 4541
E-mail: info@inbl.nl

Instituut Blankestijn

Blankestijn

De middelbare school van Blankestijn is gevestigd in een sfeervol grachtenpand in het historische centrum van Utrecht. Het is letterlijk en figuurlijk centraal gelegen in Nederland. Het pand heeft een niet-schoolse uitstraling, maar biedt wel een uiterst prettige leeromgeving. Leerlingen van de brugklas en leerlingen uit klas 6 vwo zitten in hetzelfde gebouw. Hierdoor komt uw kind niet alleen in contact met groeps- en leeftijdgenoten, maar ook met leerlingen van andere leeftijden en niveaus. Door de jaren heen is gebleken dat de sfeer die dit brengt voor alle leerlingen stimulerend werkt.

Loopafstand vanaf Utrecht Centraal

Oudegracht 189 ligt op loopafstand van het centraal station Utrecht. Alle leerlingen komen met de trein, de bus of andere vervoersmiddelen uit heel Nederland. De lessen starten om 9:10 uur zodat iedereen in staat is om op tijd aanwezig te zijn.

Voor onze basisschoolleerlingen hebben wij eventueel de eerste weken een haal- en brengservice van en naar het station.

Blankestijn is gespecialiseerd in maatwerk en biedt ook oplossingen in geval van reisproblemen. Zelfs voor leerlingen uit het buitenland kunnen persoonlijke voorzieningen worden getroffen. In een gesprek met u en uw kind bespreken wij graag de mogelijkheden om de weg naar Blankestijn te vinden.

Tijdens de kennismaking met Blankestijn kan uw kind één of meerdere dagen meedraaien en de ervaringen van medeleerlingen horen, ook over het vervoer van huis naar school.