1 september 2022

Rector benoemd

Waar ik eerst ruim 18 jaar de rol van rector vervulde bij Luzac, stond ik vorig schooljaar voor een nieuwe uitdaging: als waarnemend rector bij Instituut Blankestijn. En nu mag ik met trots zeggen dat ik, na al mijn voorgangers vanaf 1965, officieel het stokje als rector overneem.
Instituut Blankestijn is bijzonder. De sfeer is hier gemoedelijk en huiselijk. Je ziet het ook aan de manier waarop docenten hun stempel drukken op hun leskamers: daar zijn ze thuis. In alles merk je de betrokkenheid van de docenten. Ik vind het ontzettend leuk dat ik vaak oud-leerlingen mag ontvangen, maar dan omdat ze hun kinderen ook het persoonlijke, kleinschalige onderwijs van Instituut Blankestijn gunnen. Deze kleinschaligheid en het persoonlijke vormen niet alleen een meerwaarde voor leerlingen, maar ook voor docenten en leidinggevenden. Je hebt echt contact met leerlingen, ouders en medewerkers, dat maakt het werken heel fijn!
Ik kijk dan ook erg uit naar het komende schooljaar, waarin we leerlingen weer een prachtige
ontwikkeling zien doormaken.