Visie

8 februari 2016

Visie

Ons instituut werd in 1965 opgericht uit onvrede met de overvolle klassen in het reguliere onderwijs van Nederland. Dat moest en moet anders. Inmiddels kunnen wij als kleinschalige particuliere school terugkijken op meer dan een halve eeuw geslaagd onderwijs met een visie.

Leerlingen krijgen bij Instituut Blankestijn les van toegewijde vakbekwame docenten in groepjes van maximaal acht leerlingen. De docenten leggen helder uit, overhoren onvermoeibaar, herhalen geduldig en zo wordt de lesstof ingeslepen.

De oudste particuliere school met de meeste en meest succesvolle ervaring.

Topkwaliteit

Je kunt als leerling alleen goed presteren als je met plezier naar school gaat. Daarom geven we elke leerling de aandacht die hij of zij nodig heeft. Een particuliere school is nog geen Blankestijn-kwaliteit; met de kleinste klassen, de meest ervaren docenten, de meeste lesuren en de beste resultaten is Instituut Blankestijn synoniem voor topkwaliteit in particulier onderwijs.

Extra individuele begeleiding

Er wordt alles aan gedaan om de lesuren zo effectief mogelijk te laten zijn. Naast de groepslessen is er ruimte voor individuele begeleiding van de leerlingen, uiteraard door hun eigen toegewijde docenten.

Instituut Blankestijn biedt ook een aantal optionele mogelijkheden zoals het Cambridge Engels certificaat, faalangstbegeleiding, remedial teaching of extra begeleiding voor leerlingen met dyslexie of dyscalculie.

Wij zijn flexibel en altijd bereid om, in samenwerking met kwalitatief hoogwaardige organisaties, aanvullende wensen buiten ons eigen curriculum op verzoek te verzorgen.

Geslaagd onderwijs

Het is zonde als het talent van uw kind niet tot zijn recht komt. Wij mogen na al die jaren zeggen dat wij het talent dat schuilt in elk kind op de juiste manier aanspreken. We gaan mee met de tijd; wij geven les met de ondersteuning van de iPad of MacBook. De basis voor alle lessen blijft onze vakkundige en persoonlijke begeleiding.

Brede opleiding

Dat we bij Instituut Blankestijn hard werken voor succesvolle citotoetsen en eindexamens is een vanzelfsprekendheid. Onze leerlingen worden niet alleen gestimuleerd om te slagen, maar ook om een diploma met mooie cijfers te halen. Bij Instituut Blankestijn krijgen de leerlingen breed onderwijs met een nadruk op algemene vorming. Leerlingen die al op de basisschool of in de onderbouw van Instituut Blankestijn instromen, gaan zelfverzekerd het examenjaar in en profiteren hun verdere leven van ons toponderwijs.

Relatie met de ouders

Wij hechten veel belang aan de relatie met de ouders van onze leerlingen en houden bij Instituut Blankestijn de ouders van onze leerlingen goed op de hoogte van de vorderingen. Naast het persoonlijke contact met de rector en de afdelingscoördinator, kennen wij ook gezellige bijeenkomsten. Onder het genot van een hapje en een drankje kunnen ouders uitgebreid met alle docenten praten. Hierbij zijn de leerlingen zelf ook aanwezig, want op Instituut Blankestijn wordt vooral ook gesproken mét leerlingen. Geregeld krijgen wij jongere broertjes, zusjes, neefjes of nichtjes onder onze hoede. In sommige gevallen mogen wij zelfs de opleiding verzorgen van de kinderen van oud-leerlingen.

Kom eens kijken

Bent u benieuwd naar wat wij voor uw zoon of dochter kunnen doen? Maak dan een afspraak voor een gesprek of laat uw kind een dag meelopen om de sfeer van ons instituut te proeven. Ook organiseren wij regelmatig kennismakingsavonden. Wij nodigen u van harte uit contact op te nemen. Tijdens een vrijblijvend persoonlijk gesprek bespreken wij graag met u de weg naar succes voor uw kind.

Namens alle medewerkers van Instituut Blankestijn,

Rector Marielle van Rijswijk