Werkwijze bovenbouw

19 december 2014

Werkwijze bovenbouw

De werkwijze in de bovenbouw van Instituut Blankestijn is al jaren het synoniem voor topkwaliteit.

Succesformules

Twee-jaar-in-één‘ is al vanaf 1965 de succesformule van Instituut Blankestijn. Door alle onderwijsveranderingen is dit concept inmiddels uitgebreid met andere, eveneens succesvolle onderwijsformules zoals de deelcertificaten. Bij al onze onderwijstrajecten wordt echter steevast gebruik gemaakt van de beproefde Blankestijn-methodiek: efficiënt gebruik maken van de onderwijstijd, helder uitleggen, veel oefenen en hardnekkig overhoren.

Pakket op maat

Instituut Blankestijn beschikt over kennis van curricula en de expertise van de wettelijke exameneisen en -mogelijkheden om volledig gepersonaliseerde pakketten te bieden. Deze unieke trajecten zijn flexibel en helemaal op de situatie en de persoon toegesneden. Uniek in de Nederlandse onderwijsmarkt is het bij Instituut Blankestijn mogelijk dat leerlingen in hun voor-examenjaar al in enkele vakken eindexamen doen zodat ze in het laatste jaar meer tijd kunnen besteden aan de voor hen moeilijkere vakken. Leerlingen doen meestal ‘even wat bijzonders erbij’ zoals veel van onze havo-leerlingen die in enkele vakken een vwo-certificaat erbij halen.

Uniek onderwijs

De manier waarop mensen individueel reageren op beelden en geluiden die wij dagelijks ervaren, hoe wij reageren op personen en voorwerpen, wordt idiosyncrasie genoemd. De docenten van Instituut Blankestijn kennen de idiosyncrasieën van al hun leerlingen. Bovendien wordt er les gegeven in kleine groepen: maximaal 8 leerlingen per groep. Hierdoor is het mogelijk om iedere leerling de aandacht te geven die hij of zij nodig heeft. De voordelen van het leren in een groep worden gecombineerd met de voordelen van individueel onderwijs. Deze combinatie maakt het particulier onderwijs van Instituut Blankestijn zo bijzonder.

Leren onder begeleiding

Onderwijzen betekent behalve overdragen van kennis ook de weg wijzen en hulp bieden. En hulp is er in overvloed. In de les wordt niet alleen de leerstof uitgelegd, maar ook hoe deze stof moet worden benaderd. Deze hulp bij het leren kan worden uitgebreid tijdens de studielessen of, zo nodig, na lestijd.

Leren en ICT

Instituut Blankestijn beschikt over een nieuw glasvezelnetwerk en, vanaf september 2016, over een geheel nieuw wifi-netwerk gebaseerd op de allerlaatste technieken. Hierdoor kunnen alle leerlingen van het instituut gebruik maken van de nieuwste media op het gebied van leren met behulp van een tablet.

Zo zal er bijvoorbeeld speciale software komen die het leren in de klas gaat ondersteunen. Met deze software kan de docent voor iedere leerling apart bepalen wat de leerling kan doen. Hierdoor kan de docent de lesstof nog beter afstemmen op het niveau en het leertempo van de individuele leerling.

Lees hier verder over het instromen op Instituut Blankestijn.