4 november 2020

Hulp bij studiekeuze

Op dinsdag 3 november hebben de leerlingen van de examen- en voorexamenjaren een workshop studiekeuze gevolgd. Deze werd verzorgd door drs. Martha van Delden van de StudieKeuze Academie.

Straks verlaat je Instituut Blankestijn met een diploma dat uitzicht biedt op een mooie en interessante loopbaan. Maar welke vervolgopleiding kies je? Hoe vind je je weg in het woud van vervolgopleidingen?

Tijdens de workshop werd antwoord gegeven op verschillende vragen. Welke stappen moet ik maken als ik een passende studie wil kiezen? Wat heb ik al gedaan? En wat moet ik nog doen? Duidelijk werd dat er heel wat moet gebeuren in een kort tijdsbestek. Vóór 15 januari moet je je immers al hebben opgegeven voor opleidingen die een numerus fixus hebben, studies waar een beperkt aantal studenten worden toegelaten.

Het fundament van een goede studiekeuze is goed weten wie je bent. Daarom hebben we ook vragen behandeld die daarop betrekking hebben. Bijvoorbeeld: wat geeft me energie? Wat vind ik nu echt interessant? Wat vind ik belangrijk en waarom? Hoe zou mijn uiteindelijke droombaan eruit moeten zien?  

Het waren enthousiaste presentaties die de leerlingen aanzetten tot kritisch nadenken over hun toekomst. Binnen enkele maanden komt er een vervolg.