13 december 2021

Instromer Lorine: ‘Hard werken en je grenzen verleggen’

Het was al ver in november en Lorine zat op een reguliere school in de examenklas. Maar ze twijfelde aan haar kansen:  ‘Ik wil slagen en ik dacht: Dat gaat me op deze school niet lukken. Nou ja, ik schatte de kans in op 60/40, maar ik wilde 100 procent.

Van mijn ouders kreeg ik de kans om een keer mee te lopen op Instituut Blankestijn. Dat heb ik drie uurtjes gedaan en toen wist ik het al. In die drie uren leerde ik meer dan in een hele periode op mijn vorige school.’

Ingestroomd in november

Lorine stroomde eind november bij Instituut Blankestijn in. ‘Het is wel vermoeiend. De dagen zijn best lang en de klassen zijn klein, dus je hebt altijd de aandacht van de docent. Dat betekent dat je altijd ‘aan’ moet staan. En dan heb ik natuurlijk ook nog het een en ander gemist en dat moet ik inhalen. Vandaag heb ik bijvoorbeeld tot 18.45 bijles geschiedenis over de stof van het begin van deze periode.

Instituut Blankestijn past goed bij mij, denk ik. Ik hou ervan om zelfstandig te werken, maar als ik ergens vastloop, wil ik wel hulp hebben. Dat kan hier altijd meteen, omdat de docent ziet waar het niet goed gaat.

Ik hou wel mijn grenzen in de gaten. Als ik de hele dag hard gewerkt heb, en het is bijvoorbeeld negen uur ’s avonds, dan ben ik gewoon op en dan stop ik ook wel. Maar ik heb mijn grenzen ook verlegd. Ik heb de afgelopen weken harder gewerkt dan ooit en ik raak eraan gewend om lang door te gaan.

Programma op maat

Toen ik kwam, is er meteen een schema voor mij gemaakt. Bij de meeste vakken doe ik de komende toetsweek al mee en voor Engels heb ik al een schoolexamen (schrijfvaardigheid) ingehaald. Voor wiskunde ben ik bijvoorbeeld nog niet zo ver. Dat schoolexamen doe ik later in het jaar. Ik krijg een programma op maat. Daarmee moet het gaan lukken.

Het is niet alleen maar hard werken, hoor. Het is gelukkig ook gezellig en omdat het een kleine school is, hebben leerlingen meteen in de gaten dat je nieuw bent en dan spreken ze je aan. Ik ben blij dat ik de overstap gemaakt heb.’