30 maart 2017

‘Op Blankestijn halen ze echt alles uit je’

Elke leerling heeft zijn verhaal en op Instituut Blankestijn zitten veel leerlingen die een bijzonder verhaal hebben. Een van die leerlingen is Emma Verschure.

Emma vertelt over de twee jaar dat ze onderwijs gevolgd heeft op Blankestijn. ‘Ik heb mavo gedaan op een andere school en ik wilde graag havo doen, maar dat mocht ik op die school niet. Daarom zijn we op Blankestijn gaan praten. Daar was havo geen probleem en ik mocht het zelfs in één jaar proberen.’

‘Ik ging in twee jaar van mavo- naar vwo-diploma.’

Het havo-jaar verliep uitzonderlijk goed. Het bleek al heel snel dat Emma meer in haar mars had dan op de vorige school was ingeschat.

Het meisje dat van haar vorige school geen havo mocht doen, stoomde na een jaar havo meteen door naar het vwo. ‘Ook het vwo wilde ik in één jaar doen. Zo zou ik in twee jaar niet alleen de havo, maar ook het vwo af kunnen ronden. Dat is gelukt: ik ben zonder onvoldoendes geslaagd voor het vwo!’

De leraren waren er om mij echt te helpen

Emma kijkt terug: ‘Het grootste verschil tussen Instituut Blankestijn en mijn vorige school is dat leraren er hier zijn om je te helpen. Ze willen dat je goede cijfers haalt en helpen je met alles wat daarvoor nodig is. Op mijn vorige school leek het wel of je maar tevreden moest zijn met een voldoende. Ik had de indruk dat het niet uitmaakte of je een 6 of een 7 haalde.’

‘Bij Blankestijn halen de leraren alles uit je wat in je zit. Hier ben ik veel zelfverzekerder geworden en vanaf de eerste dag heb ik me thuis gevoeld, waardoor ik beter in mijn vel ging zitten. Ik ging hier werken voor hoge cijfers. Op deze school is dat niet raar. Ik heb geprobeerd steeds beter te worden en zowel op de havo als op het vwo ben ik met een mooie lijst geslaagd.’

Haar manier van studeren veranderde. ‘Op mijn vorige school moest ik altijd veel aan mijn huiswerk doen. Dat is bij Instituut Blankestijn anders. Doordat alles in de les goed uitgelegd wordt, kom je bij het huiswerk eigenlijk geen nieuwe stof tegen. Je hoeft alleen de stof door te nemen en te herhalen.’

Gezellige school waar je ook in alle rust kunt leren

En hoe zit het met de sfeer? ‘De sfeer op het Instituut is heel erg goed. Eigenlijk zijn er nooit problemen tussen de leerlingen en als er wel wat speelt, hebben leraren dat snel in de gaten en lossen ze het op. Soms is het misschien wel iets te gezellig, maar we hebben gelukkig een studiezaal waar je in alle rust kunt leren.’

Emma rondt af met: ‘Blankestijn is voor allerlei leerlingen geschikt, maar in ieder geval ook voor gemotiveerde leerlingen. Dat heb ik zelf ondervonden. Als je een doel wilt bereiken, doet iedereen zijn best om je daarbij te helpen. En dan blijkt er meer mogelijk te zijn dan je ooit gedacht had.’

Emma Verschure geslaagd