27 september 2016

‘Op Instituut Blankestijn vond ik de weg omhoog’

Nog geen maand geleden rondde Maurice Hartevelt met succes zijn opleiding International Business af. Hij kijkt terug op zijn schoolcarrière. Die verliep in het begin moeizaam. Totdat hij leerling werd bij Instituut Blankestijn.

Moeizaam begin

Maurice: ‘Op de middelbare school had ik moeite met leren. Door mijn ADHD had ik grote concentratie-problemen. Daardoor kwam ik terecht op VMBO-kader en later op VMBO-TL. Ik wist dat ik meer in mijn mars had, maar ik mocht niet doorstromen naar de havo.’

Hij kwam bij Instituut Blankestijn terecht. ‘Ik heb altijd gezegd dat ik naar de universiteit wilde. De eerstvolgende stap moest dus de havo zijn. We zijn toen gaan praten bij Blankestijn. Andere scholen hebben mijn ouders niet overwogen. Mensen in de buurt kenden Blankestijn en de verhalen daarover waren goed. Bij Blankestijn krijgen de leerlingen goede begeleiding. Dat blijkt ook wel. Ik heb het netjes gehaald.’

Wat beviel hem aan Blankestijn? Maurice: ‘De groepsgrootte in ieder geval. Meestal zat ik in een klas van zes leerlingen, maar aardrijkskunde had ik bijvoorbeeld in mijn eentje. Daarvan wordt de aanpak automatisch persoonlijker.’

Topkwaliteit

‘Instituut Blankestijn leverde zonder meer topkwaliteit en er werd heel goed gekeken naar wat ik aankon. Enkele vakken heb ik dan ook een tijdje op vwo-niveau gevolgd.’

‘Ik kreeg niet alleen les in de verschillende vakken, maar ik kreeg ook begeleiding in het omgaan met mijn concentratieproblemen en in hoe ik bij de les kon blijven. Door mijn vooropleiding had ik bij sommige vakken een duidelijke achterstand. Die is in de extra begeleiding ook weggewerkt. Mevrouw Vos was daarbij een belangrijk persoon.  Ze was ook onlangs bij mijn graduation aanwezig om te vieren dat de studie eropzit.’

‘Na Blankestijn ging ik naar een particuliere business school, maar dat was een teleurstelling.  Na de topkwaliteit van Blankestijn was deze school een tegenvaller. Voor mij was de lesstof te simpel, maar de docenten sprongen daar niet op in.’

International Business

‘Na een jaar hield ik het voor gezien. Ik ging naar Nyenrode Business Universiteit en dat ging goed. Ik volgde de bachelor Business Administration en daarna deed ik de master International Business. Die heb ik gevolgd in Sjanghai, San Francisco en Dubai. Ik ben net klaar met mijn studie.’

‘Ik liep een stage bij een start-up, Data Analytics. Het bedrijf levert technologie waardoor in het onderwijs leerproblemen vroegtijdig onderkend en geanalyseerd kunnen worden. Dat stond dicht bij mij. Ik zou er veel aan gehad hebben als in vroeg stadium ontdekt zou zijn waar mijn leerproblemen vandaan kwamen.’

Maurice kijkt nog een keer terug naar zijn tijd op Instituut Blankestijn. ‘Daar heeft mijn opleiding de goede richting gekregen, door de intensieve begeleiding die ik heb gekregen. Ik ben er veel zelfstandiger geworden. Intussen heb ik eigenlijk helemaal geen last meer van concentratieproblemen. Dat heb ik mede aan Blankestijn te danken.’