1 februari 2017

Tien voordelen van Instituut Blankestijn volgens leerlingen

Vandaag, woensdag 1 februari 2017, vroeg ik aan tien willekeurige leerlingen: ‘Wat is nou het grote voordeel voor jou dat je op Instituut Blankestijn zit?’

Ik vroeg leerlingen steeds om niet te lang na te denken over een antwoord, maar om direct te zeggen wat in ze opkwam. Ik nam mij voor om letterlijk op te schrijven wat ze zeiden, dit is het resultaat:

  1. De persoonlijke begeleiding die ik hier krijg, het is hier gewoon ‘altijd gratis bijles’ zegmaar. (M.S.)
  2. Dat ik mij beter kan concentreren in de les, de leraar hoort mij echt en ik kan direct mijn vraag stellen. (S.F.)
  3. Het prettigste aan Blankestijn is dat het zo rustig is en ik leer veel sneller als ik dingen even rustig één op één uitgelegd krijg. (O.M.)
  4. Veel leerstof opdoen in één dag. (R.R.)
  5. Dat ik uhm veel grotere kans heb om te slagen voor mijn examen en veel individuele aandacht krijg. (M.M.)
  6. Alles (F.W.)
  7. Dat ik altijd op de eerste rij zit, mijn aandacht wordt er altijd bijgehouden. (J.B.)
  8. De relatie tussen docenten en leerlingen. Ik vind het hier gewoon zo fijn. (M.C.)
  9. Je leert heel veel en ik vind het echt leuk, ook daarom echt leuk om naar school te gaan. (C.K.)
  10. Je krijgt ook antwoord op vragen die niet onderdeel zijn van de lesstof. (F.J.)

Het maken van dit lijstje is geïnspireerd doordat de onderwijsinspectie vandaag op bezoek is bij Instituut Blankestijn. Bij scholen zoals Instituut Blankestijn die met overtuigend goede resultaten worden beoordeeld, brengt de inspectie eens per vier jaar een volledig rapport uit. Voor het laatst in 2013, en nu dus weer in 2017.

~ docent H.M.

De tien voordelen van Instituut Blankestijn volgens leerlingen