50 jaar geslaagd onderwijs

22 mei 2016

Dit jaar viert Instituut Blankestijn 50 jaar geslaagd onderwijs

Eerste particuliere school in Nederland

Wat in 1965 begon als de eerste particuliere school in Nederland is inmiddels uitgegroeid tot een mini-scholengemeenschap voor particulier onderwijs. Instituut Blankestijn omvat een halve eeuw na haar oprichting een basisschool (groep 6, 7 en 8) en voor VMBO-TL/MAVO, HAVO en VWO een onderbouw en een bovenbouw (examenopleidingen) voor particulier onderwijs, alle gesitueerd aan de Oude Gracht 189 te Utrecht, in het hart van de stad.

Particulier onderwijs

Instituut Blankestijn houdt de omvang van de klassen bewust klein. De beperkte omvang van de groepen waaraan wordt lesgegeven, maakt veelvuldig overhoren, mondeling of schriftelijk, veel vaker mogelijk dan in een klas van tegen de dertig leerlingen. Die aanpak geldt sinds de oprichting en typeert het particulier onderwijs van Instituut Blankestijn en is bovendien één van de pilaren voor de onovertroffen kwaliteit van het onderwijs, waarvoor Instituut Blankestijn synoniem is geworden: 50 jaar geslaagd onderwijs.

Geslaagd

De schoolomgeving, de leraren, de medewerkers en onze unieke lesmethoden en leermethoden zijn erop gericht onze leerlingen een uitgelezen kans te bieden om zich maximaal te ontplooien. Onze unieke, doordachte leermethode staat dan ook garant voor een slagingspercentage van 95% (gemiddelde over de afgelopen drie jaren).

50_jaar_geslaagd_onderwijs