Excursie naar kasteel De Haar

19 mei 2016

Op vrijdag 20 november was er een excursie georganiseerd voor vijfentwintig leerlingen van Instituut Blankestijn kasteel De Haar in Haarzuilens, om daar wat culturele kennis op te doen. De leerlingen kregen uitleg over wat er in de verschillende ruimten in het kasteel te zien is en over de etiquette  waaraan bewoners en personeel van het kasteel zich dienden te houden.

Kasteel_Panorama_HR

Veel in het kasteel is nog in oude staat te bewonderen. De leerlingen bezichtigden onder meer de oude keuken met de grote koperen pannen. In veel vertrekken staat een kapitaal aan meubels en kunstschatten.

De gids ging uitgebreid in op het interieur en de geschiedenis van het kasteel. Voor sommige leerlingen was dat misschien zelfs iets te uitgebreid. Voor hen was tegen het eind van de rondleiding het verzadigingspunt wel bereikt.

Na het middagje cultuur werden de leerlingen teruggebracht naar het Instituut. Ongetwijfeld voelden velen zich verrijkt.