Instituut Blankenstijn bowlt

19 mei 2016

Natuurlijk zijn de lessen bij Instituut Blankestijn heilig. Daarom zitten de leerlingen van negen tot vijf op school en soms komen ze ook op zaterdag terug voor wat extra lessen. Maar de boog kan niet altijd gespannen staan. Daarom ging het complete Instituut op vrijdagmiddag 12 november bowlen.

Ontspanning bij Instituut Blankestijn

Instituut Blankestijn bowlt

Al bij de samenstelling van de teams bleek hoezeer Instituut Blankestijn een gemeenschap is. De teams werden als vanzelf gemengd: vwo- , havo- en mavo-leerlingen en docenten kwamen in dezelfde groep terecht en probeerden elkaar de loef af te steken. Ondertussen werden de drankjes en de hapjes geserveerd.

Rector Frans van Heijningen (een geoefend bowler): ‘Natuurlijk blijft het examen op de eerste plaats staan, maar daarvoor is de sfeer op ons Instituut wel erg belangrijk. Die is goed, zoals je ziet, maar we doen er ook alles aan om die goed te houden.’

Het werd een ontspannen middag, waarbij verschillende spelers zich nog waagden aan een tweede wedstrijd. Daarna was het weekend. En op maandag natuurlijk weer fris naar school.