Instituut Blankestijn viert de dag van de Franse taal

19 mei 2016

Le jour de la langue française, de nationale dag van de Franse taal, is op donderdag 12 november ook gevierd door Instituut Blankestijn. De sectie Frans organiseerde voor alle leerlingen en medewerkers een heerlijk petit déjeuner, een Frans ontbijt dus: chocolat chaud, jus d’orange, croissants avec de la confiture et des pains au chocolat.

Frans ontbijt bij Instituut Blankestijn Veel leerlingen hadden de moeite genomen zich in de themakleuren ‘bleu-blanc-rouge’ te steken, waarvoor dank! Onze Parisienne Sirjana ging ervandoor met de hoofdprijs voor de meest Frans geklede leerling, op de voet gevolg door Marie-Pauline en Max.

De aula werd opgeluisterd door grote posters van de brugklas waarop zij de geschiedenis van de grote bouwwerken van Parijs en de Franse mode door de eeuwen heen lieten zien.