BNR aandacht voor Meet The Professor 2017

30 maart 2017

Op woensdag 29 maart 2017 organiseerde de Universiteit Utrecht het project ‘Meet the Professor’.

Mevrouw Trap: ‘Nadat we professor Bär hebben opgehaald van het Academiegebouw, heeft hij in de klas de leerlingen van groep 7 en 8 ruim een uur weten te boeien met een les over onze zenuwen.
Met name de zenuwcellen die in ons hoofd zitten kwamen uitvoerig aan bod. Het zijn er verschrikkelijk veel! De PowerPoint-presentie was indrukwekkend en hielp ons de ingewikkelde materie goed te volgen. Daarna volgde een vragenrondje. Gelukkig hadden de kinderen in de klas al veel vragen op papier gezet. Overal kregen we antwoord op. Tot slot liet onze professor ons nog iets heel bijzonders zien; echte hersenen van een volwassen mens! We mochten ze om de beurt even voorzichtig vasthouden. Een heel bijzonder moment. We kijken terug op een leerzame, superleuke les van een geweldige professor. “Bäre-goed” in dit geval! De professor heeft ook enorm genoten en hoopt op een weerzien volgend jaar.’

BNR Nieuwsradio was er ook bij.

Meet The Professor bij Instituut Blankestijn